”Nerostite chemări”, un festival special pentru copii speciali, la Centrul de pedagogie curativă Simeria

centru de pedagogieA patra ediție a festivalului-concurs „Nerostite chemări”, destinat elevilor cu cerinte educaționale speciale (CES)va avea loc joi, 16 martie 2017, începând cu ora 12,00 la sala Polivalentă a Centrului de Pedagogie Curativă din Simeria veche.

Eveniment, organizat de Centrul de Pedagogie Curativă Simeria cu sprijinul Inspectoratului Școșar Județean Huneodara, este un festival dedicat elevilor și tinerilor cu nevoi speciale și va găzdui peste 200 de participanți din mai multe județe din țară. De asemenea, și-a anunțat prezența și un grup de la Chișinău (Republica Moldova).

Potrivit prof. Diana Trif, inițiatorul acestui proiect educațional, scopul festivalului este acela de stimulare a potențialului artistic și creativ al elevilor/tinerilor aflați în dificultate, precum și dezvoltarea capacităților de interrelaționare și socializare. ”Știm că festivalul în sine nu e un eveniment de interes general! Știm că nu are un impact social semnificativ! Știm că se adresează persoanelor dintr-o categorie marginalizată, ocolită sau chiar ignorată de semeni, de autorități, dar… Avem nevoie de promovarea și mediatizarea gazdei festivalului, CENTRUL DE PEDAGOGIE CURATIVĂ SIMERIA, și a tuturor instituțiilor școlare din județ care pot oferi servicii copiilor cu deficiențe. La noi în județ, și nu numai, sunt foarte mulți copii cu deficiențe, ai căror părinți/reprezentanți legali nu sunt informați despre posibilitățile de școlarizare, nu sunt  îndrumați către Comisia de orientare școlară, astfel că sunt împovărați zi de zi, fără să știe că pruncii lor pot să beneficieze de terapii specifice, de un program educațional aprobat de Ministerul Învățământului”, spune prof. Diana Trif.

Foto: arhivă

[slideshow_deploy id=’43281′]