Ziua Ungariei a fost sărbătorită și de comunitatea maghiară din Petroșani

tirudmr3Sărbătoarea Națională a Ungariei, 15 martie, a fost o zi impostantă și pentru comunitatea maghiară din Valea Jiului. Reprezentanții acesteia au marcat acest eveniment printr-o serie de manifestări cultural-religioase care au avut loc la bisericile reformată, unitarană și romano-catolică din municipiul Petroșani.

La eveniment a participat, ca de fiecare dată, primarul municipiului Petroșani, dar și o delegație de oaspeți din Ungaria, reprezentanț ai comunității locale din orașul înfrățit Varpalota.

”Am avut din nou prilejul să felicit membrii comunității maghiare din Petroșani cu ocazia zilei Ungariei, pentru tot ceea ce reprezintă în viața urbei noastre. Festivitățile organizate cu această ocazie, la care am fost onorat să mă întâlnesc cu prietenii noștri din Varpalota, dar și cu Excelența-Sa Consulul Peter Csulak (de la Consulatul General al Ungariei), ne-au permis nouă tuturor să evocăm momentele deosebit de frumoase și de importante ale prezenței maghiarilor în istoria, cultura, spiritualitatea și dezvoltarea economică a Petroșaniului. Am reiterat în discursul meu nevoia și dorința de a continua bunele relații de colaborare, bine consolidate în cadrul parteneriatului dintre comunitățile noastre. Felicit încă o dată comunitatea maghiară din Petroșani și din toată Valea Jiului pentru exemplul de civism și de solidaritate umană păstrate nealterate de-a lungul timpului. Le doresc tuturor sănătate și viață frumoasă alături de noi toți. La Mulți Ani!”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

tirudmr1

Președintele UDMR Petroșani, Eduard Wersanski apreciază că, atât datorită deschiderii primarului Tiberiu Iacob Ridzi, dar mai ales faptului că în comunitatea locală a Petroșaniului comunitatea maghiară are un loc și un rol foarte bine definite, emoția unor sărbători specifice este într-adevăr una de sărbătoare.

În dorința de a demonstra o dată în plus acest lucru, în această dimineață, la sediul Primăriei municipiului Peroșani va avea loc ceremonia festivă de semnare a Programului comun de acțiuni pe care comunitățile locale din orașele înfrățite Petroșani și Varpalota le vor avea în cursul anului 2017, acesta fiind cel de-al 19-lea an de când parteneriatul româno-ungar fncționează cu succes în cele două orașe europene. La eveniment vor participa  dl. Katona Csabo – viceprimarul orașului Varpalota și dl Budayi Laszlo – Directorul Biliotecii Orășenești din Varpalota. Municipalitatea din Petroșani va fi reprezentată de dl. Tiberiu Iacob Ridzi – primaul municipiului Petroșani, dl. Nicolae Florin – viceprimarul municipiului Petroșani, dl. Adrian Neagoe – secretarul municipiului Petroșani; dl. Eduard Wersanski – președintele UDMR Petroșani.

tirudmr4

tirudmr5

tirudmr6

tirudmr2