Comori descoperite la braconierii săltați alături de șeful de post din Orăștioara

Patru dinari imperiali, patru monede dacice și un detector de metale neînregistrat au fost ridicate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, în urma perchezițiilor efectuate miercuri la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de braconaj arheologic în Munții Orăștiei, arată IGPR.

„Monedele identificate au o valoare patrimonială deosebită, fiind bunuri culturale naționale istorice, fapt confirmat de Muzeul Național de Istorie. În cauză au fost puse în executare 15 mandate de aducere, iar în urma administrării probatoriului, față de 5 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar”, se precizează în comunicatul IGPR.

Un număr de 11 percheziții s-au desfășurat, miercuri, la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj arheologic în zona sitului Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, precum și la sediile unor societăți comerciale deținute de către suspecți.

În cauză este implicat și polițistul din Orăștioara de Sus care ar fi sprijinit persoanele suspecte în desfășurarea activității ilicite, mai arată IGPR. Acesta a primit mită de la braconierii arheologici ca să închidă ochii spun procurorii. Din probatoriul administrat până în prezent au rezultat indicii că, în perioada 2013-2015, mai multe persoane din județul Hunedoara ar fi desfășurat activități de braconaj arheologic în zona cetății dacice Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei.

[slideshow_deploy id=’43281′]