Lansare de carte, expoziție de artă și regal artistic, duminică seara, la Teatrul ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani

teatruTeatrul Dramatic Ion D. Sîrbu Petroșani este, duminică, 19 martie 2017, gazda unui triplu eveniment cultural. Astfel, aici va avea loc, cu începere de la ora 16,30 lansarea romanului eveniment ”Călătoria” de Lili Crăciun.

”Cartea, o confesiune cutremurătoare a unei femei care a făcut un avort în ultimii ani ai comunismului românesc, propune o temă de dezbatere acută în întreaga lume, dincolo de rase, religii sau regimuri politice. Volumul este dedicat celor peste 10.000 de femei care au decedat și celor alte sute de mii care au fost mutilate fizic și psihic în urma avorturilor clandestine ce au fost făcute în perioada 1966-1989, în România comunistă”, spune Ionela Purcaru, secretar literar al Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

Prezentarea vokumului va fi făcută de:

  • VALERIU BUTULESCU, scriitor, membru al uniunii Scriitorilor din România;
  • MIHAI BARBU, scriitor, membru al Uniunii Scritorilor din România;
  • OANA MURĂRAȘU, asistent psihiatrie.

Vor fi prezentate câteva scene din roman, în lectura actorului COSMIN RĂDESCU, managerul interimar al Teatrului Dramatic Ion D. Sârbu Petroșani.

invitatie presaTot duminică 19 martie, de la aceeași oră, în continuarea evenimentului literar, puteți viziona în foaierul teatrului și o expoziție de armuri denumită „FRAGMENTARIUM” realizată de artistul plastic KURON (BÉKÉSI) VILHELMINA-ADINA. Expoziția va putea fi vizionată pe parcursul mai multor zile.

„Lucrările sunt rezultatul unei cercerări în aria fuziunii designului şi artelor textile, prin manipularea transdisciplinară a materialelor şi tehnicilor clasice şi contemporane. Obiectele ce reprezintă subiectul expoziției, pot fi pe rând sau în acelaşi timp, costum, armură, pot fi obiect de recuzită, de decor sau personaje simbolice în artele spectacolului, corpuri de iluminat în scenă sau alt spaţiu neconvenţional, pot reprezenta o ofertă în domeniul ortopedic sau al tehnicii medicale, latura estetică a acestor necesităţi medicale fiind într-o fază de pionerat” – susține artistul plastic KURON (BÉKÉSI) VILHELMINA-ADINA.

FRA

 

În fine, cel de-al treilea eveniment cultural al zilei de duminică, programat cu începere de la ora 18,00 este dat de o nouă reprezentație a spectacolului „Alte trei surori” de J.S. Sinisterra (variațiuni după Cehov), în regia Antonellei Cornici. De precizat este și faptul că, în sală, alături de spectatori, va fi prezent și criticul de teatru Mircea Morariu.

 

Week-end-ul artistic de la teatrul din Petroșani programează și alte două piese de teatru, respectiv spectacolul “Şi miniștrii calcă strâmb” (Sâmbătă, 18 Martie, de la ora 18.00) și spectacolul “Muzicanții din Bremen” (Duminică, 19 Martie, de la ora 12.00).

Prețul unui bilet la spectacolele pentru adulți este de 20 de lei iar la cele pentru copii, 8 lei.

afis ministri2

afis muzicanii bremen

afis alte trei surori

[slideshow_deploy id=’13837′]