Accident grav în afara localității Merișor

În data 19.03.2017, în jurul orei 11:40, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Luna, județul Cluj,  în timp ce conducea un autoturism  pe DN 66, în afara localității Merișor, din direcția Hațeg – Petroșani, nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil umed, a pătruns pe contrasens și a intrat în  coliziune cu autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Roșia de Amaradia, județul Gorj.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto în vârstă de 40 de ani, a unei pasagere în vârstă de 38 de ani și a unui minor în vârstă de 4 ani, precum și rănirea gravă a unei tinere în vârstă de 24 de ani, a unei femei în vârstă de 49 de ani și a unui minor în vârstă de 5 ani, toți pasageri în autoturismul care circula regulamentar.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

    Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele care rulează în faţă și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante.

De asemenea, pe timpul deplasării, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere. În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum și evitarea acţionării bruște a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Comunicat

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN HUNEDOARA

[slideshow_deploy id=’19661′]