Protest cu spatele al angajaților Direcției Județene pentru Sport și Tineret

protest MTSMai mulți angajați ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) au protestat luni, timp de câteva zeci de minute, în fața sediului instituției din Deva, solicitând majorarea salariilor despre care afirmă că au rămas aceleași de cel puțin șapte ani.

Participanții s-au așezat cu spatele la stradă, după care s-au întors trecându-și mai multe pancarte cu revendicări în dreptul feței. Gestul a fost motivat de către oameni ca o formă de protest direct îndreptată împotriva conducerii Ministerului Tineretului și Sportului.

„Salariile n-au mai fost majorate din anul 2009. Trei sferturi dintre angajați au salariul minim pe economie, nu primim sporuri sau tichete de masă. Suntem foarte puțini angajați deoarece din cauza salariilor mici, cei care vin pleacă după câtva timp. Sperăm ca salariile noastre să crească”, a declarat șeful grupei sindicale din cadrul DJST Hunedoara, Elena Bulz.

Protestul angajaților a fost apreciat ca unul corect de către directorul executiv al DJST Hunedoara, Lorincz Szell, acesta menționând că foarte mulți dintre colegii săi câștigă salariul minim pe economie. „Eu spun că acest protest este unul corect pentru că, de foarte mult timp, salariile au rămas la același nivel. Foarte mulți au salariul minim pe economie. Dintre toate creșterile succesive de salarii, angajații DJST n-au beneficiat de nicio majorare în ultimii ani. Este posibil ca salariile acestora să fie majorate prin noua lege a salarizării”, a precizat Szell.

Angajații DJST Hunedoara sunt deciși să continue acțiunile de protest și să declanșeze și o grevă generală în cazul în care revendicarea lor nu va fi luată în seamă.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’36591′]