Sufletul festivalului „Măgura Wave”, la întâlnirea cu Premianții fără premiu din Hunedoara

strinuUn om a avut o idee și s-a străduit s-o pună în practică. Mai mult de atât, grație acestui lucru, beneficiarii acesteia au fost toți iubitorii muzicii rock. Este vorba despre un împătimit al acestui gen muzical, care s-a gândit să-și transforme pasiunea într-un mod de promovare a locurilor natale și de atragere a turiștilor în zonă. Cătălin Strinu a organizat festivalul rock Măgura Wave, care s-a dovedit a fi un succes cultural și turistic. Aceast om este propunerea pentru sâmbăta care urmează la Campania „Premianții fără premii” din județul Huneodara.

„Măgura Wave Fest” a primit deja recunoaşterea calităţii sale, chiar după prima ediţie organizată în august 2016, la Simeria, pe Măgura Uroiului.  În cadrul galei „Metal Head Awards”, desfăşurată la Bucureşti, în 28 ianuarie 2017, evenimentul a primit trofeul „Best Romanian Emerging Festival” (cel mai bun festival nou-apărut), ceea ce reprezintă pentru echipa de organizare o încununare a eforturilor depuse şi o încurajare de a merge mai departe.

„Măgura Wave Fest” este un proiect creat din dorinţa de a promova muzica de calitate şi libertatea pe care ne-o oferă natura. „Locaţia a fost aleasă cu scopul de a schiţa un peisaj perfect de întâlnire pentru toate spiritele libere care simt şi vor să celebreze vibraţiile pozitive, într-un mediu încărcat de energii, emoţii şi viaţă. Ne-am hotărât să-i dăm un impuls acestei oaze de tăcere, în care timpul parcă stă în loc şi să scriem o poveste reală. Cursul tăcut al Mureşului de la poalele Măgurii Uroiului, platoul întins, înghiţit de imaginea copleşitoare a apusurilor care învelesc cetatea Devei, sunt elementele forte ale poveştii noastre, care se alătură elementului principal, muzica de calitate”, au precizat organizatorii la momentul de debut al acestui eveniment.

Organizat de Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria, cu sprijinul autorităţilor, după ideea lui Cătălin Strinu şi a unui grup de prieteni voluntari, iubitori ai muzicii de calitate, „Măgura Wave Fest” a fost un succes încă de la prima ediţie, cifrele vorbind de la sine. Astfel, în cele 3 zile de festival, 22 de formaţii rock au urcat pe scenă în faţa celor aproximativ 4.500 de spectatori prezenţi la eveniment.

Noi tot am vorbit la Simeria despre locația asta minunată, Măgura Uroiului, și cum am putea să o promovăm, contribuin astfel și la promovarea județului Hunedoara. Pe acest segment, al muzicii rock, prin care să promovăm tinerele talente, dar și să transformăm zona într-un punct de atracție – turistică și culturală – se simțea un gol. Nu cred că am gândit la o scară foarte mare, desi ne doream succes pentru un astfel de eveniment, dar răspunsul publicului a fost o confirmare a faptului că am identificat corect dorința unei părți a iubitorilor muzicii de calitate. Dacă a fost greu!? Cred că da, dar nu știu dacă mai simt așa acum, mai ales după ce am văzut entuziasmul celor la care am apelat pentru materializarea ideii. Comunitatea și autoritățile au susținut imediat și necondiționat proiectul Măgura Wave. Succesul primei ediții a făcut să ne gândim serios să continuăm, dar nu oricum, ci ridicând ștacheta din punct de vedere calitativ pentru ediția din acest an pe care o avem în pregătire. Premiul „Best Emerging Festival” obținut la MetalHead Awards 2016, ceea ce înseamnă că Măgura Wave a fost considerat cel mai bun eveniment din categoria new entry, a avut darul să confirme calitatea muncii depusă de întreaga echipă de organizarePrin invitarea mea în cadrul acestei campanii consider că sunt invitați toți cei care s-au implicat în organizarea acestui eveniment de calitate. Îi aștept pe toți prietenii mei să-mi fie alături sâmbătă, spune Cătălin Strinu.

Pentru modul în care și-a dovedit tenacitatea, pentru faptul că dorește și a și reușit să creeze un eveniment menit să promoveze plaiurile hunedorene, pentru faptul că dorește să facă din localitatea în care locuiește și o destinație culturală, organizatorii campaniei civice Premianții fără premiu vă propun să-l întâlniți pe Cătălin Strinu,  sâmbătă, 25 Martie 2017, ora 11.00, în centrul Devei, în Piața Victoriei.