Un cățel de câteva săptămâni, salvat de un pompier dintr-un incendiu de vegetație uscată

isu catelUn cățel, care nu are mai mult de câteva săptămâni, a fost salvat de la moarte, marți, de către un pompier militar în timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu de vegetație uscată în Hunedoara, animalul fiind găsit aruncat pe câmp, blocat într-un sac ce era legat la gură.

„Plt. adj. Mihai Deac, împreună cu echipa lui de la Detașamentul Hunedoara, a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în zona Buituri. În timp ce acționa pentru stingerea flăcărilor, pompierul a zărit un cățel care se afla la câțiva metri de arderea în extindere. Câinele, de doar câteva săptămâni, era legat într-un sac și nu putea fugi din calea flăcărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, Anemona Doda.

După ce a fost scos din sac și luat de pe câmp, cățelul a primit mâncare și apă de la pompierul salvator. Acesta l-a dus apoi la un adăpost pentru protecția animalelor din municipiul Hunedoara, unde puiul ar putea să-și găsească stăpânul pe care îl merită.

Pompierii hunedoreni au mai participat la acțiuni în care au salvat viața unor animale, ultima intervenție având loc în iarnă, când două lebede erau prinse în gheața unei bălți de lângă Deva și riscau să moară de foame fără ajutorul oamenilor.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »