Ziua Apei sărbătorită și în Valea Jiului

apa4Așa cum era firesc, Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită și de către reprezentanții Apa Serv Valea Jiului. Reprezentanții operatorului regional al serviciilor de apă și canalizare din Valea Jiului au marcat acest eveniment, ținând cont și de tematica aleasă pentru acest an de ONU – ”Gestionarea Apelor Menajere”- la Stația de tratare a apelor uzate de la Dănuțoni – Aninoasa.

Invitați ai Apa Serv au fost de această dată profesori și studenți de la specializările Ingineria și protectia mediului în industrie, Ingineria valorificării deșeurilor, Ingineria securității în idustrie, Constructii miniere și Inginerie Minieră din cadrul Universității din Petroșani. Împreună cu un grup numeros de studenți, la vizita de documentare de la Dănuțoni au fost prezenți și Prof.univ.dr.ing. Dumitrescu Ioan, Conf.univ.dr.ing. Dunca Emilia, Sef.lucr.dr.ing. Ciolea Daniela, Sef.lucr.dr.ing.Marchis Diana, Asist.univ.dr.ing. Faur Florin, Asist.univ.dr.ing. Nimara Ciprian, Drd.ing. Apostu Izabela – cadre didactice de la Universitatea din Petroșani.

Acestora le-a fost prezentat modul de operare al Stației de tratare a apelor uzate de la Dănuțoni (Aninoasa) din cadrul Apa Serv, una dintre cele mai moderne uzine de acest tip din Europa.

apa3

”Vreau să le mulțumesc oaspeților noștri pentru interesul manifestat și, în același timp, vreau să le mulțumesc colegilor Cristian Ionică, Alexandru Ioan Dîngă și Andrei Doroftei pentru prezentarea pe care au realizat-o în cadrul acestui eveniment, precum și celor din mass-media care au fost, ca de fiecare dată, alături de noi. Desigur, profit și de acest eveniment important pentru noi – Ziua Mondială a Apei – pentru a le mulțumi tuturor salariaților Apa Serv Valea Jiului pentru implicarea lor în bunul mers al firmei noastre, dar și beneficiarilor serviciilor noastre, în care avem un partener de încredere. Tuturor le transmit gândurile mele bune, sănătate și fericire. La mulți ani !”, a declarat directorul general al ASVJ, Costel Avram, prezent la rândul său la acest eveniment.

apa7

Tot astăzi, cu prilejul aniversării Zilei Mondiale a Apei, au fost invitați să viziteze stația de tratare a apei de la Dănuțoni și o grupă de copii de la Școala generală  nr.2  din Colonia Petroşani (structură a Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida”) precum și copiii de la Centru de zi “Maria Stein” – Caritas Petroșani, însoțiți de profesor pedagog Ana Maria Burtea și prof. Ionela Silaghi.

apa9

 [slideshow_deploy id=’27028′]