Asfalt pentru drumul spre Dâlja

Drumul spre Dâlja va fi asfaltat. Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Modernizare drum communal DC 66A: Petroșani – Dîlja Mică – Dîlja Mare”. Investiția urmează a fi implementată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

“Obiectivul de investiții “Modernizare drum communal DC 66A: Petroșani – Dîlja Mică – Dîlja Mare” a fost porpus Ministerului Dezvoltării Regionale șI Administrației Publice pentru finanțare din Programul național de dezvoltare locală, subprogramul “Regenerarea urbană a municipiilor șI orașelor” (…). În conformitate cu prevederile art. 9, alin (1) din ordonanța de Urgență nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare locală, cu modificările și completările ulterioare, în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat pe anul 2017, se vor transmite ministerului solicitările de finanțare pentru obiectivele de invetsiții noi și în continuare”, arată nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Astfel, autoritățile locale de la Petroșani vor transmite ministerului de resort solicitarea de finanțare a proiectului. Valoarea finanțată de la bugetul local cuprinde categoriile de cheltuieli pentru studii de teren, cheltuieli pentru obținere avize, acorduri, autorizații, cheltuieli pentru proiectare șI inginerie, cheltuieli pentru asistență tehnică, etc.

[slideshow_deploy id=’13835′]