Fotbal. CS Inter Petrila îl va comemora pe regretatul Marius Necreală, la meciul de debut al returului campionatului

Sâmbătă, 25 martie, se vor disputa primele meciuri din returul acestui campionat județean de fotbal, pentru Liga a IV -a, un retur care se prevestește a fi plin de surprize, de acest lucru, desigur, beneficiind și suporterii echipelor angajate în întreceri, care se așteaptă să vadă meciuri adevărate pe stadioanele județului.

Liderul acestui campionat, Inter Petrila, a pregătit câteva întăriri surpriză pentru a-și îndeplini planurile de a duce la bun sfârșit, în aceeași poziție fruntașă. Astfel, echipa petrileană a reușit trei transferuri importante: Răzvan Drăgoescu (sportiv legitimat ultima oară la CSM Lugoj), Marius Mareș (de la Pandurii Tg. Jiu) și Attila Santa (legitimat ultima dată la Universitatea Petroșani). Păstrând aceeași notă a întăririlor, Interul se bucură și de revenirea lui Alin Bocu, pregătit și el pentru acest retur alături de echipa petrileană.

În prima partidă, de sâmbătă, Inter Petrila va întâlni pe teren propriu Aurul Certej, singura echipă din tur în fața căreia petrilenii au cedat. Clubul din Petrila va marca această primă partidă din 2017 printr-un moment de suflet pentru fotbalul petrilean. Astfel, sportivii au dorit să aducă un omagiu pentru cel pe care l-au condus anul trecut pe ultimul drum, unul dintre fotbaliștii de marcă ai Petrilei, Marius (Marco) Necreală (1963 – 2016), această partidă fiindu-i dedicată în întregime și va avea câteva momente speciale.

Marius Marco Necreală (1963 – 2016)

 

Optul petrilean, Marco Necreală, a debutat sub îndrumarea antrenorului N. Toma și A. Buză – secund la „Parângul Lonea” pe atunci, în noiembrie 1978, alături de Csik, Fâță, Nyulaș, Gh. Ionuț, David, Soba, Kertezs, Terza, Mora, Iepure, Fl. Popescu sau Hajnal și râmâne consecvent la Lonea timp de nouă ani. În această perioadă la Lonea își mai fac debutul și Irode, Muntoiu, Simeanu, N. Preda, P. Androne, Mareș, Rico Cristea sau G. Popescu, sub îndrumarea lui Ionuț David. Între 1987 și 1995 face un periplu la Minerul Știința Vulcan (1987) și AS Paroșeni Vulcan (1989). În august 1995 revine la echipa lui de suflet de unde este cooptat, în aprilie 1996, de echipa FC Bihor până la finele campionatului aceluiaș an.

Din august 1996 revine la Parângul Lonea iar din 1997 și până în 2000 își pune în practică statutul de antrenor secund al petrilenilor, alături de Rico Cristea ca antrenor principal. Apogeul carierie sale fiind atins în 1999, conducând echipa (Pilea, Muntoiu, Kalai, Kanduth, Câmpean, Ghițan, Apetrei, Daj, Lazăr, Nicoară, Simeanu) până în 16 – mile Cupei României, jucând atunci cu Astra Ploiești pe stadionul Parângul din Lonea. 2000 este anul retragerii din cariera de sportiv iar 2016 este anul în care este condus pe ultimul drum, pe același stadion pentru care și-a dedicat o viață.

Rămas bun Marius Necreală!

Clasament și meciurile etapei cu nr. XII