Acțiune comemorativă

Asociația San Montan împreună cu Primăria Petrila a organizat o acțiune comemorativă în cinstea celor patru alpiniști care în urmă cu 30 de ani și-au pierdut viața într-o avalanșă. Vasile Atomi, Ion Băltărețu, Vasile Nagy și Dumitru Florin Rizea au dispărut într-o avalanșă pornită în Munții Retezat, în 2 martie 1987.

“Este vorba de un eveniment organizat de asociația San Montan în colaborare cu Primăria Petrila. Avem o aniversare comemorativă a celor patru alpiniști care au decedat în urmă cu 30 de ani. Ei au făcut un sacrificiu suprem, este o lecție de viață și ne-am strâns aici să le aducem un omagiu prin mișcare pentru că și noi suntem foști sportivi. Cred și ei și-ar fi dorit un asemenea eveniment”,  a declarat Erika Șanta, președinte San Montan.

 

Acțiunea comemorativă a fost susținută și de Primăria orașului Petrila.

“Este un eveniment comemorativ. Noi, ca administrație ne-am făcut datoria și am participat la acest eveniment. Eu sunt un adept al evenimentelor sportive. Sunt convins că astfel de acțiuni sportive vor mai fi. Nu aș dori să mai fie comemorative pentru că sunt evenimente neplăcute”,  a spus Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila.

 

Marius Budai, membru San Montan, și un jandarm au coborât în rapel de pe stânci și au depus o jerbă la placheta pe care sunt însemnate numele celor patru alpiniști.

[slideshow_deploy id=’19661′]



« (Știre anterioară)