Amenzi pentru iubitorii de animale

Autoritățile locale de la Petrila vor amendarea proprietarilor de animale care nu adună resturile după acestea. Viceprimarul orașului Petrila, Dorin Curtean spune că s-a confruntat cu o situație în care un cetățean care își plimba câinele prin localitate nu a adunat materiile fecale ale câinelui.

“Am atras atentia iubitorilor animalelor de companie si in mod special cei care iesiti sa plimbati cainii pe trotuare, alei si in parcuri sa fiti pregatiti cu ustensilele necesare la dumneavoastra atunci cand animalul pe care il iubiti si insotiti nu va atrage atentia ca vrea sa faca mizerie in zonele pe unde il plimbati.
Astazi am intalnit in fata mea in doua locuri diferite astfel de persoane care insoteau animalul iubit care pur si simplu nu s-a sfiit de mine (bineinteles ca nu il cunostea pe viceprimar) si a lasat in urma lui norocul. Am intrebat persoana iubitoare daca are ustensilele necesare sa culeaga norocul de pe alee, m-a privit nedumerit si a spus ca nu poarta cu el asa ceva pentru ca acel catel este educat dar nu stie de ce a lasat norocul in drum,, poate sa il prind eu sau cel care paseste primul in el””,  a scris Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila, pe pagina sa de socializare.

Acesta susține că amenda este cuprinsă între 200 și 500 de lei și că este dispus să inițieze un proiect de hotărâre prin care va legifera, în consiliul local, aplicarea sancțiunilor

“Atentie dragi iubitori de animale amenda este de 200-500 lei la momentul acesta si nu voi mai tolera acest aspect. Va rog din suflet respectati legislatia in vigoare din respect pentru cetateni, altfel voi propune un proiect de hotarare cu majorarea amenzii, si asta o voi lasa la latitudinea cetatenilor seriosi sa o faca. Multumesc pentru intelegere”,  a mai spus sursa citată.

[slideshow_deploy id=’13835′]