O probă video ar putea ajuta ancheta accidentului din Piața Victoria

La aproape două zile de la tragicul accident rutier petrecut în zona centrală a municipiului Petroșani, polițiștii care investighează dosarul penal încă nu ceruseră imaginile surprinse de sistemul video de monitorizare.

Filmul tragicului eveniment se află în continuare la Poliția Locală Petroșani și va fi păstrat în baza de date timp de 30 de zile, perioadă în care procurorii și polițiștii îl vor putea ridica în baza unei cereri, a explicat Nicolae Stăncioi, șef Birou Poliție Locală Petroșani. Sistemul integrat de monitorizare video, realizat pe fonduri europene, cuprinde și zona trecerii de pietoni din Piața Victoria Petroșani, acolo unde s-a produs tragicul.

Medicul a fost lovit în plin de o dubiță condusă de un șofer de 63 de ani, din Petrila, iar martorii spun că vehiculul rula cu viteză mai mare decât cea permisă de lege. Polițiștii au de audiat o serie de martori iar în funcție de concluzii și rezultatul expertizelor, procurorii vor putea decide vina șoferului dubiței cât și a victimei. Medicul Lucian Preda era un renumit specialist în recuperare și activa la Spitalul de Urgență Petroşani.

[slideshow_deploy id=’13837′]