Rareș Pintea – Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși. Mențiune la concursul internațional „Lecții cu Nichita”

Cele mai bune lucrări realizate de elevi din toată țara pentru concursul „Lecții cu Nichita” au fost premiate săptămâna trecută. Competiția, ajunsă la ediția a șaptea, este organizată de Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești în cadrul Festivalului de Poezie cu același nume.

 

La ediția de anul acesta a concursului „Lecții cu Nichita” au participat aproximativ 300 de elevi din peste 14 județe. Competiția este împărțită în patru secțiuni desen, fotografie, film de scurt metraj și traducere.

Între premianți, la secțiunea film de scurt metraj, Rareș Pintea, elev în clasa a IX -a C la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila, obține mențiune pentru filmul „De Dragoste – Nichita Stănescu”.

„Am gândit un mod atâta de dulce de a se izbi două cuvinte de parcă iarba verde ar înflori iar florile s-ar ierbi”, este moto-ul din prefața filmului realizat de Rareș Pintea, sub coordonarea profesorului Daniela Șerban. Tânărul Rareș Pintea este un pasionat al artelor vizuale, confirmând de asemenea și în ceea ce privește domeniul graficii computerizate.

Premiile la acest concurs au constat în diplome, cărți și bani și au fost oferite de Primăria Ploiești și o companie privată.

[slideshow_deploy id=’13837′]



« (Știre anterioară)