Istoria antică, la doi pași

“Istoria antică este încă foarte aproape de noi. Vă prezentăm o sugestie pentru un traseu tematic daco-roman”. Așa încearcă să promoveze Ministerul Turismului zonele dacice din județul Hunedoara. Cei de la ministerul de resort arată de unde a plecat ideea promovării zonelor dacice din județul Hunedoara.

“Cand am palnificat participarea la Intrunirea Moto de la Nadrag 2012, am zis ca este pacat sa batem atata drum din Bucuresti, fara sa nu faceam din aceasta iesire un motiv de a vedea cea are mai frumos de oferit aceasta zona. Asa ca am ales sa facem un traseu “tematic” – vizitarea cat mai multor vestigii daco-romane, in special ruinele de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa si Sarmizegetusa Regia. In traseul nostru am inclus obiective turistice din zona defileului Dunarii – regiunea Portile de Fier Turnu-Severin, obiective turistice din Tara Hategului si din zona Orastie”, arată www.traseeromania.ro.

Șapte obiective turistice din județul sunt incluse în traseul dacic. Este vorba de Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Râu de Mori-Castelul Colț, Sântămărie Orlea-Castelul Kendeffy, Biserica Strei, Cetatea Dacică Costești, Sarmisegetusa Regia și Orăștie. Toate aceste locuri au o istorie și o frumusețe aparte.

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)