Închisă, dar deschisă. Groapa de gunoi de la Vulcan umplută cu deșeurile de la Petroșani

Deșeurile de la platforma temporară a deșeurilor din Petroșani vor fi transportate la groapa de gunoi de la Vulcan pentru “profilare”. Acesta este termenul folosit de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, pentru închiderea corespunzătoare a gropii de gunoi de la Vulcan. De percizat este faptul că groapa de gunoi de la Vulcan a fost închisă de anul trecut, însă aceasta nu a fost ecologizată. 

“Încercăm ca o parte din ecologizarea deponeului făcut acum provizoriu să fie dus pentru profilarea definitivă a gropii de la Vulcan, iar partea cealaltă va fi dusă pe deponeul de la Bârcea. Dacă nu l-am profila ar trebui aceeași cantitate ca volum pentru profilare să aducem, știu eu, sol vegetal de pe lunca Mureșului. Dar profilarea gropii și înierbarea ei în final trebuie să se realizeze în anumiți parametrii tehnici”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, a declarat că ecologizarea gropii de gunoi ar costa circa două milioane de euro.

[slideshow_deploy id=’20328′]