Pârtii de schi la peste 1000 de metri

Programul Schi în România bate pasul pe loc. Investițiile au fost începute în urmă cu mai mulți ani, dar alocările financiare au fost stopate. Puținii bani alocați de ministerul de resort au venit cu pipeta, în timp ce proiectele din Valea Jiului au fost gândite la scară largă.

“Dezvoltarea domeniului schiabil pentru destinațiile turistice incluse în legea Schi în România: proiectele depuse să fie în corelare cu domeniile deja existente din regiunea respectivă, pârtii de schi noi sau reabilitate peste altitudinea de 1000 de m, instalații de transport pe cablu, instalații de iluminat nocturn, instalații de zăpadă artificială, clădire administrativă, parcare aferentă, mașini de bătut zăpada. Dezvoltarea infrastructurii turistice de agrement: parcuri de aventură, parcuri tematice, aquaparc”, sunt câteva din prioritățile ministerului Turismului.

În Valea Jiului trei proiecte au fost incluse în programul Schi în România. Stațiunile Parâng, Pasul Vâlcan și Straja trebuiau să fie modernizate, însă proiectele s-au oprit. Spre exemplu, la Petroșani telescaunul TS 3 a fost realizat prin eforturi proprii. Municipalitatea de la Petroșani a contractat un credit pentru realizarea instalației de transport pe cablu. În vestul Văii Jiului, stațiunile montane Pasul Vâlcan și Straja ar fi trebuit unite prin instalații de transport pe cablu. Nici acest lucru nu s-a realizat.

[slideshow_deploy id=’17636′]