Elevii din Călan și Hațeg au învățat despre siguranță de la reprezentanţii I.S.U şi E.ON

concurs gaz1Utilizarea energiei și gazelor naturale nu mai are secrete pentru cei peste 60 de copii din cele două localităţi din judeţul Hunedoara. „Cum se aprinde un ochi la aragaz?”, „Cum se folosesc prizele și prelungitoarele?”, „Am voie să mă joc în apropierea reţelelor electrice sau de gaz?”, „Ce facem dacă miroase a gaz sau este un incendiu?” – acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care elevii hunedoreni au primit răspunsuri de la specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Iancu de Hunedoara” şi voluntarii E.ON România. Reprezentanţii celor două instituţii au susţinut joi, 6 aprilie, lecţii despre utilizarea corectă a surselor de energie pentru elevii de la Școala Gimnazială din Călan și cei de la Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu” din Hațeg.

Copiii s-au familiarizat cu regulile de siguranță cu ajutorul unor materiale video special concepute pentru ei, precum și al situațiilor de urgență simulate. Ei au învăţat despre comportamentul corect în cazul în care acasă sau la şcoală se simte miros de gaz, dar şi despre metodele de prevenire a incendiilor, intoxicațiilor cu monoxid de carbon sau electrocutărilor.

La încheierea lecțiilor de siguranță elevii au primit cadouri de la voluntarii E.ON şi specialiştii ISU, fiind recompensați pentru receptivitatea și asumarea rolului lor activ în prevenirea unor situații grave, care pot genera importante pierderi materiale și umane.

Discuţiile purtate cu elevii, cât şi materialele video prezentate au fost calitative şi au avut un impact deosebit asupra lor. Elevii au interacţionat şi au răspuns provocărilor adresate de voluntarii E.ON și reprezentanții ISU, cărora le mulțumim pentru această ințiativă foarte importantă pentru siguranța comunității noastre”, a declarat Carmen Gehan, Prof.Înv.Primar la Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu” din Hațeg.

concurs gaz2

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, urmare a parteneriatului existent între cele două instituţii.

Implicarea angajaţilor E.ON în aceste activităţi au la baza voluntariatul, o valoare asumată de companie, prin intermediul diverselor proiecte de implicare în comunitate. Numai anul trecut au fost însumate peste 3.000 de ore de voluntariat în comunitățile din aria de activitate a companiilor E.ON,” lecţiile despre energie” fiind parte a activităţilor derulate de cei 1.200 de voluntari, angajaţi E.ON.

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora  peste 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

[slideshow_deploy id=’17636′]