Olimpiada cunoașterii pentru copiii speciali la Clubul Copiilor și Elevilor din Vulcan

premii vulcan olimpiada 6În cursul zilei de vineri, 7 aprilie a avut loc la Clubul Copiilor și Elevilor din municipiul Vulcan un concurs județean destinat copiilor cu cerințe educaționale speciale, proiectul fiind coordonat de prof. Iosif-Cosmin Kiss și prof. Alina-Maria Modorcea.

Desfășurat sub genericul ”Olimpiada cunoașterii pentru copiii speciali”, concursul aflat la prima sa ediție, a avut trei secțiuni: Citire și scriere, Matematică și Științe. Concurenții au fost repartizați în cadrul competiției educaționale pe categorii de vârstă (nivel primar, nivel gimnazial) și grad de handicap. Potrivit directorului Clubului copiilor și Elevilor, prof. Cosmin Kiss, la această inedită competiție școlară s-au înscris peste 40 de elevi de la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, Centru Special de Educație Incluzivă ”Rudolf Steiner” din Lupeni, Școala Gimnazială ”IG Duca” Petroșani și Asociația ”Down Valea Jiului” din Lupeni.

Evenimentul a beneficiat de suport organizatoric din partea Primăriei și Consiliul Local al Municipiului Vulcan, instituții din partea cărora au fost prezenți de altfel, la festivitatea de premiere, viceprimarul Cristian Merișanu, președintele Comisiei de cultură și educație din cadrul Consiliului local, Pompiliu Barbu și consilierul local Dorina Băncilă.

premii vulcan olimpiada 5

Toți elevii participanți la ”Olimpiada cunoașterii pentru copiii speciali” de la Clubul copiilor și elevilor din Vulcan au primit din partea organizatorilor diplome pentru participare, pachete cu dulciuri, iar pentru cei clasați pe podiumul competiției au fost acordate, în plus, medalii și cupe.

”Am participat cu o emoție firească la această olimpiadă a copiilor speciali pe care Vulcanul o găzduiește în premieră. Trebuie să recunosc că am fost plăcut impresionat de implicarea copiilor care au participat și care au demonstrat o evoluție deosebită în toate domeniile de concurs, așa cum am fost impresionat de munca și dăruirea pe care o depun profesorii coordonatori ai acestor copii speciali. Îi felicit, în egală măsură, pentru succesul din acest an și le promit că municipalitatea din Vulcan le va rămâne alături și în derularea altor proiecte de succes care-i vizează”, a declarat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

premii vulcan olimpiada 1

La rândul său, prof. Cosmin Kiss, directorul Clubului copiilor și elevilor apreciază că ”proiectul ”Olimpiada cunoașterii pentru copiii speciali” își găsește justificarea în dorința noastră de a-i vedea pe aceștia zâmbind tot mai des și, în același timp, din speranța că vom putea contribui, cât de puțin, la schimbarea viitorului lor în bine. De altfel, unul dintre obiectivele pe care le-am urmărit a fost dezvoltarea abilităților de comunicare prin activități non-formale pentru copiii cu cerințe educative speciale, de la instituțiile participante din județul Hunedoara.”

premii vulcan olimpiada 2

[slideshow_deploy id=’13837′]