Apa Serv Valea Jiului, felicitată în ședința ARA de ministrul Fondurilor europene

ara1La finalul săptămânii trecute, la București, a avut loc o Adunarea Generală a Asociației Române a Apelor. Aceasta a reunit reprezentanții tuturor operatorilor de servicii publice de alimentare cu apă și canalizare din România. La eveniment a luat parte și directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Acesta ne-a informat că la ședința ARA au participat, alături de toţi directorii operatorilor de apă din România la Adunarea Generală a A.R.A. şi directorul general al POIM, Cătălin Gheran, precum şi doamna Rovana Plumb – Ministrul Fondurilor Europene. Acești invitați au avut cuvinte de laudă la adresa operatorului regional de apă și canalizare de la Petroșani, constatând faptul că ASVJ este un model național în ceea ce privește aplicarea și îndeplinirea sarcinilor în operarea cu fonduri europene pentru investiții în rețelele de apă și canalziare.

”Fără falsă modestie, trebuie să recunosc că mi-au căzut bine cuvintele frumoase rostite în plen de cei doi invitaţi la adresa Apa Serv Valea Jiului. M- am bucurat de aprecierile doamnei ministru care spunea despre noi că suntem un model în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene pe mediu. De altfel am primit garanţii din partea doamnei Rovana Plumb că până la sfârşitul acestei luni ne vom bucura de prezenţa domniei sale la Petroşani, unde vom semna noul contract de finanţare pe POIM, care aduce alte 90 milioane de euro invesiţii în Valea Jiului”, a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv. 

Participanții la acest forum profesional, au abordat problemele întâmpinate în implementarea proiectelor din perioada 2007-2013, dar și modalitățile de simplificare a implementării proiectelor în perioada următoare de programare. De asemenea, participanții au atras atenția că, la nivelul sectorului de apă, există numeroase probleme legate de cofinanțarea proiectelor și cuantumul acesteia, avizele necesare în derularea proiectelor, corelarea investițiilor cu alte surse de finanțare, precum și de modalitatea de gestionare a nămolului provenit din stațiile de epurare.

ara2

Obiectivul întâlnirii a fost găsirea de soluții rapide pentru clarificarea aspectelor care țin de finanțarea și transmiterea proiectelor majore către Comisia Europeană.

„Ținta noastră este pregătirea a cel puțin 10 proiecte majore de infrastructură în sectorul de apă și canal. Semnarea contractelor de finanțare va genera locuri de muncă și o calitate mai bună a apei potabile pentru cetățeni, pe de o parte, și generarea de lucrări pentru firmele locale, care nu au activitate, pe de altă parte”, a afirmat Rovana Plumb în cadrul întâlnirii.

ara3

[slideshow_deploy id=’17636′]