A fi sau a nu fi în insolvență

CEH se zbate între a fi sau a nu fi, între intrarea și ieșirea din insolvență și conturi blocate. În tot acest timp, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara, Stamin Purcaru, este optimist în privința societății. Acesta este însă nemulțumit de activitatea financiară. Potrivit lui Purcaru, balanța pe luna februarie indică o pierdere de 8 milioane, lucru care nu i se pare normal la o societate.

“Pe partea financiară am constatat pe luna februarie o pierdere de 8 milioane de lei. Normal nu e nimic când faci pierdere. O societate nu a normal să lucreze cu pierderi. Noi am dat în lucru un material ca să analizeze. Am convenit ca în data de 13 aprilie să fie un nou Consiliu de Administrație la care să analizăm și să dăm un răspuns și la această întrebare”, a declarat Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara.

 

Apelul CEH cu privire la intrarea în insolvență se judecă în data de 13 aprilie la Curtea de Apel Alba. Purcaru susține că indiferent care va fi decizia instanței trebuie luate măsuri.

 

“Noi trebuie să fim optimiști în permanență și dacă se judecă și dacă nu se judecă, și dacă se pierde și dacă se câștigă. Fiecare zi e o nouă zi. Nu se poate retrage cererea. Așteptăm cu interes ce se întâmplă și fiecare decizie, fiecare acțiune o luăm ca atare”,  a mai spus sursa citată.

Stamin Purcaru este familiarizat cu activitatea de la Complexul Energetic Hunedoara. acesta a fost președintele Consiliului de Administrație al CEH în perioada august 2013 – februarie 2015. În cei doi ani, rapoartele financiare arătau o balanță dezechilibrată. Astfel, situația financiară pe anul 2013 arăta o pierdere de 147.644.355 lei. Pierderile au crescut în anul 2014, ajungând la suma de 352.308.913 lei. În perioada februarie 2016 – ianuarie 2016 (prima intrare în insolvență a CEH), Stamin Purcaru a fost membru al Consiliului de Administrație.

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)