Pași mici pentru un proiect mare

Lucrările de la termoncetrala Paroșeni au ajuns la un grad de finalizare de 96%. Constructorul nu a mai lucrat pentru că nu s-a primit banii. Conducerea CEH încearcă să deblocheze situația. Astfel,  Complexul Energetic Hunedoara a achitat încă o tranșă din TVA-ul restant pentru desulfurarea de la Paroșeni. 6 milioane a plătit societatea pentru lucrările de mediu efectuate la termocentrală. În urmă cu trei săptămâni, CEH a mai plătit aproape 4 milioane.

“Am plătit 6 milioane la CNIM, TVA restant și restul urmează să îi plătim. Mai sunt 11 milioane de plătit. Încercăm să rezolvăm problema”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Lucrările la Paroșeni au început în urmă cu câțiva ani, însă investiția s-a blocat la 96% și asta din cauza problemelor financiare ale Complexului Energetic Hunedoara. Garda de Mediu a dispus, în anul 2015, sistarea activității la termocentrala Paroșeni pentru neconformarea la cerințele de mediu. Procesul dintre CEH și Garda de Mediu, se judecă pe fond la Judecătoria Petroșani, acesta fiind amânat pentru data de 12 mai.

[slideshow_deploy id=’20328′]