Parteneriat Universitatea Petroșani – Festo Didactic România

festoUniversitatea din Petroșani și concernul Festo Didactic România organizează la Petroșani un workshop pe teme de acționări electrice, acesta fiind primul pas al unei oportunități de colaborare dintre cele două entități.

Evenimentul va avea loc în data de 4 mai 2017, între orele 10,00 și 15,00.

Programul workshop-ului derulat de Festo Didactic România la Universitatea din Petroșani este următorul:

– 10:00 – 10:10 Deschidere (Traian Stamate –Manager Festo Didactic România și un reprezentant al facultății)
– 10:10 – 10:40 Prezentare sisteme de control proces (Adelin Placintaru – Festo Romania)
– 10:40 – 11:15 Prezentare sisteme de acționari electrice (Tipuri de motoare, pornire motoare control parametrii, servomotoare si motoare pas cu pas, tipuri de comunicații) – Adelin Placintaru – Festo Romania
– 11:15 – 11:45 Digitizarea parte a conceptului IoT si Industry 4.0 – Prezentare Cyber- Physical Factory. – Traian Stamate – Festo Romania
– 11:45 – 12:15 Festo Educational Services – Suport in dezvoltarea si implementarea programelor de formare pentru mediul economic – . – Traian Stamate – Festo Romania.
– 12:15 – 12:45 Coffee break
– 12:45 – 14:45 Workshop (Tec2Screen; Electric drives, Process control): Pentru a demonstra cum lucrează sistemele – Adelin Placintaru & Traian Stamate
– 14:45 – 15:00 Discuții

Festo Didactic este parte a Grupului Festo. Festo – o companie de familie independentă la nivel global, cu sediul central în Esslingen, Germania – este un furnizor de top la nivel mondial al tehnologiei și echipamentelor de automatizare, precum și al soluțiilor pentru educația industrială și tehnică.

Festo Didactic este lider mondial în furnizarea de soluții și echipamente pentru învățământul tehnic. Compania proiectează și pune în funcțiune laboratoare de învățare extrem de dinamice și complexe, echipamente educaționale și programe de training pentru personalul din mediul industrial. ”Scopul nostru este de a maximiza calitatea procesului de învățare în instituții de învățământ și companii industriale din întreaga lume. Portofoliul nostru de produse și servicii oferă soluții pentru învățarea rapidă într-un spectru larg de tehnologii, inclusiv o acoperire completa pentru automatizări: pneumatică, electro-pneumatică, hidraulică, electronică, inginerie electrică, tehnologie de fabricație, inginerie de control al procesului și mecatronică”, spun reprezentanții Festo.

Festo România și-a început activitatea în anul 1994, de atunci promovează și susține industria românească și învățământul superior tehnic.
Festo Didactic România promovează formarea profesională continuă, pregătirea tehnică, învățământul superior vocațional și dezvoltarea forței de muncă, prin programe de training tehnic și consultanță specializată.

[slideshow_deploy id=’36591′]