Primari hunedoreni în Parlamentul European

corina cretuMai mulți primari hunedoreni au fost, la începutul acestei săptămâni, oaspeți ai europarlamentarului Daciana Sârbu, la Parlamentul European de la Bruxelles. În plus, aceștia au avut ocazia de a se întâlni și cu comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu.

La eveniment, au participat și primarii Gheorghe Ile (primarul municipiului Vulcan), Iacob Mesaroș (primarul interimar al municipiului Lupeni) și Vasile Jurca (primarul orașului Petrila), împreună cu președintele organizației PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor , cu deputatul hunedorean Natalia Intotero și cu președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora.

”Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc la Parlamentul European, cu primari din județul Hunedoara. Am discutat despre problemele cu care aceștia se confruntă, în special cei din Valea Jiului, și îmi propun să ajung curând în aceasta zona atât de greu încercată din România”, a descris comisarul european Corina Crețu, pe pagina sa de socializare, întâlnirea cu reprezentanții administrației locale din Hunedoara.
„Am reuşit să smulgem promisiunea Comisarului European pentru Probleme Regionale, dna Corina Creţu, de a face o vizită în Valea Jiului, până cel târziu în toamna acestui an. Dumneaei s-a arătat foarte deschisă pentru propunerile venite din partea administraţiilor locale, cele mai în măsură să informeze despre problemele cu care se confruntă comunităţile de care aparţin”, a declarat Vasile Jurca, primarul Oraşului Petrila.

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, apreciază că întâlnirea de la Bruxelles cu europarlamentari români, dar mai ales cu comisarul pentru Dezvoltare Regională Corina Crețu a fost de bun augur. Am putut afla, în mod direct, ce avem de făcut pentru ca, în perioada următoare, să putem scrie acele categorii de proiecte care sunt eligibile pentru finanțare din programe europene. M-am bucurat să constat că doamna comisar Corina Crețu nu a uitat de experiențele trăite în Valea Jiului, în campaniile electorale în care a fost alături de noi și, ceea ce este și mai important, ne-am bucurat cu toții să auzim că a trecut în agenda domniei sale o vizită de lucru la Vulcan, pentru toamna acestui an. Trag nădejde că, bucurându-ne de sprijinul atât al doamnei Corina Crețu, cât și al eurodeputatului nostru Daciana Sârbu și al celorlalți europarlamentari ai PSE, vom beneficia de suportul necesar pentru a atrage atât de necesarele finanțări europene de care Vulcanul și întreaga regiune a Văii Jiului au atât de multă nevoie”, ne-a declara Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

[slideshow_deploy id=’27126′]