Sfaturi medicale pentru sărbătorile pascale

masaPentru a avea Sărbatori Pascale liniștite, care să nu necesite o vizită la camera de garda a unei unități sanitare cu paturi, Direcția pentru Sănătate Publică a județului Hunedoara transmite populației a județului Hunedoara următoarele:

  • aprovizionarea cu produse alimentare pentru masa de Pasti trebuie sa se faca doar in unitati autorizate pentru desfacerea acestora.Carnea de miel va fi achizitionata doar din unitati specializate pentru desfacerea produselor din carne; puncte temporare pentru sacrificarea mieilor autorizate de Directia Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentului.
  • produsele alimentare vor fi preparate doar cu apa potabila, in conditiicorespunzatoare de igiena si vor fi pastrate la temperatura de refrigerare pana vor fi consumate.
  • intotdeauna trebuie sa consumam cantitati moderate din alimentele preparate pentru masa de Pasti, sa nu uitam de produsele vegetale: legume si fructe, iar consumul de bauturi alcoolice sa fie doar cel care sa asigure un climat de sarbatoare.Starea de ebrietate poate sa duca la aparitia unor fenomene antisociale; accidente rutiere dar si decompensari a unor boli cronice, coma si chiar deces.Consumul excesiv de produse alimentare pot sa duca la aparitia unor boli la nivelul tubului digestiv cat si decompensari ale unor boli cronice, in special boli cardiovasculare.

DSP Hunedoara vă dorește sărbători fericite

[slideshow_deploy id=’19661′]