Idei mari ale unor copii mici din Hunedoara. Cum să-ți încarci telefonul mergând pe bicicletă ?

bici2Elevii clasei I B de la Colegiul Tehnic Matei Corvin Hunedoara, coordonați de înv. Dîscă Tiberiu, au avut în orele de ”Explorarea mediului” o idee: ce ar fi dacă pedalând la bicicletă s-ar putea încărca telefonul ?

Propunerea a fost discutată, nu a fost respinsă și, încet, încet, a prins contur…

Astfel, elevul Ilie Alexandru și-a „donat” bicicleta pentru experiment, elevul Rareș Costineanu și-a ajutat tatăl în realizare, alții au adus alte piese și prototipul s-a înfăptuit.

Ideea a fost prezentată mai apoi și reprezentanților firmei Eurosport DHS S.A. care au apreciat-o și au decis să o susțină printr-o sponsorizare față de Colegiul Tehnic Matei Corvin.

Pasul următor a fost prezentarea ideii la Târgul Științelor Aplicate desfășurat la București, în 1 aprilie 2017, singura acțiune recunoscută pe plan național în calendarul Ministerului Educației Naționale. Cu ajutorul și înțelegerea directorului unității de învățământ hunedorene, ing. Claudiu Voinia, o echipă de 4 elevi (cei doi elevi menționați, alături de Butnariu Eduard și Popa Darius) au prezentat proiectul în Capitală.

”A fost un succes major: atât adulți (organizatori, invitați, oficialități, participanți) cât și copiii prezenți la eveniment au fost foarte interesați de realizarea ideii. Chiar mulți copii au probat cu propriile telefoane și tablete dacă funcționează încărcarea. Și funcționează… Urmează alte acțiuni, viiitorul sună bine: Eurosport DHS S.A pune la dispoziție o bicicletă experimentală și alte facilități pentru a continua aventura unei idei începută într-o sală de clasă, de elevi de clasa I, cu vârste de 7-8 ani”, spune coordonatorul acestui inedit proiect educațional, înv. Tiberiu Dîscă.

bici1

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »