Lansare de carte / Alin Bonța „Cu bicicleta prin Corsica”

Afis A. Bonta 2017 - CopyBiblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 20 aprilie 2017, ora 1800,  în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, un eveniment cultural în care iubitorii de carte, dar și cei de sport, de ciclism în mod deosebit, vor avea prilejul de a asista la lansarea celei de-a doua cărți semnate de Alin Bonța, „Cu bicicleta prin Corsica”, apărută în anul 2017 la Editura Karina din Deva.

De formație inginer mecanic, Alin Bonța este managerul unei firme ce oferă servicii de tipărire în sistem digital. Pasionat de sport, a luat parte la mai multe concursuri de semimaraton și maraton la Paris, Berlin, Viena, Ljubljana, Budapesta.  La fel de mult îndrăgește și ciclismul, pasiune pe care a fructificat-o printr-o extraordinară călătorie pe două roți în Munții Pirinei, sudul Franței și Catalonia, călătorie imortalizată în cartea „Cu bicicleta prin Pirinei” și, acum, printr-un foarte recent tur pe bicicletă al insulei Corsica.

Cartea este un jurnal extrem de savuros și de captivant al acestui tur, ilustrat cu numeroase fotografii color care sunt tot atâtea îndemnuri la călătorie, o călătorie descrisă cu rigoarea unui jurnal.

Din succintele cuvinte introductive semnate Traian Goga, secretar Federația Română de Ciclism și Memo-Sebastian Vrînceanu, realizator de emisiuni la Radio Guerrilla, aflăm, printre altele, că ciclismul este cu adevărat un microb, un microb sănătos, care îți inoculează un optimism robust. Despre cartea lui Alin Bonța aflăm că „…are darul să te transpună în mijlocul munților, să te facă să simți în coapse arsura efortului depus pe urcări.”

”Cititorii vor face și ei, conduși cu mare bucurie de autor, o minunată călătorie pe drumurile insulei Corsica, vor descoperi frumuseți unice, vor cunoaște oameni puternici și plini de temperament, vor face popasuri și vor gusta din bucătăria corsicană, vor admira răsărituri și apusuri de soare în acest colț de lume de un pitoresc aparte. Dar mai presus de toate, vor înțelege ce înseamnă să fii pasionat de ceva, să găsești bucurii în descoperirea unor locuri noi, cu oameni noi și obiceiuri interesante.În finalul întâlnirii, Alin Bonța va oferi autografe celor care vor dori să citească această carte și s-o aibă în bibliotecă”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușeanu”, organizatorul acestui eveniment cultural.

Afis A. Bonta 2017

[slideshow_deploy id=’27028′]