Temperaturi de minus 13 grade în România. Se întoarce gerul. Vremea devine deosebit de rece. Care vor fi temperaturile și unde va ploua marți și miercuri

Temperaturi de luna ianuarie înregistrate marți, 18 aprilie, la ora 7 dimineața, potrivit ANM. Cea mai scăzută temperatură s-a resimțit la Vf. Omu – minus 13 grade.

Alte temperaturi foarte reduse: minus 9 în Ceahlău, la Toaca, minus 8 la Întorsura Buzăului și Tacu, în sud-vestul țării, minus 6 la Bâlea Lac și minus 5 la Sinaia.

Temperatura resimțită la primele ore ale dimineții a fost ca în mijlocul unei ierni grele: minus 25 de grade la Vf. Omu sau minus 19 grade la Întorsura Buzăului și Vf. Toaca, în Ceahlău.

Vremea continuă să se răcească zilele viitoare, cu minime care vor ajunge în teritoriu negativ și la București vineri.

VREMEA MARȚI

Marti, deşi valorile termice diurne vor marca o creştere faţa de luni în cea mai mare parte a ţarii, ele vor fi inca sub mediile climatologice specifice datei, potrivit Realitatea TV.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9-10 grade pe litoral şi 16-17 grade in Oltenia si in Transilvania. Cerul va fi temporar noros şi va ploua, mai ales catre seara, pe arii relativ extinse în regiunile vestice şi sudice, local în nord-vest şi centru şi izolat în rest. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificari temporare în regiunile estice si sud-estice. Dimineata, izolat, se va semnala bruma în regiunile vestice, nordice şi centrale.

In Bucuresti, vremea se va încalzi. 4-6 grade dimineata si o temperatura maxima de 14…15 grade. Cerul va fi temporar noros şi va ploua în prima parte a zilei.

VREMEA MIERCURI

Miercuri, vremea se va raci faţa de marti şi va deveni astfel deosebit de rece pentru aceasta data. Temperaturile maxime vor avea valori de la 4 grade în estul Transilvaniei, pâna în jurul a 15 grade în Lunca Dunarii.

Cerul va avea înnorari şi va ploua pe arii relativ extinse iar la munte vor predomina ninsorile. Condiţii pentru ninsori şi lapoviţa vor fi, mai ales spre seara şi în Maramureş, Transilvania, Moldova, precum şi în zonele deluroase din rest. Local, cantitaţile de apa pot fi însemnate. Vântul va prezenta intensificari temporare, în majoritatea regiunilor, in special în sud şi sud-est, iar pe crestele montane, va sufla tare. Dimineta va fi bruma în depresiuni, în nord-est şi pe arii restrânse în rest.

In Bucuresti, vremea se va raci, devenind deosebit de rece pentru aceastã data. 3-5 grade dimineata si doar 9-10 grade la amiaza. Cerul va fi noros şi temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificari în cursul zilei.

realitatea.net