Se anunță cod galben de vremea rea. Jandarmii montani au intrat în alertă

jandarmi montani1Începând cu noaptea de marți spre miercuri, în zona montană a Văii Jiului, dar și în cele 6 localități ale regiunii, se anunță o schimbare radicală a vremii. Meteorologii anunță ploi abundente, iar în zonele mai înalte, căderi de zăpadă  și viscol.

Având în vedere, avertizarea meteorologică Cod Galben emisă pentru intervalul 19 aprilie, ora 04.00 – 21 aprilie, ora 10.00, caracterizată prin precipitaţii abundente, cu ninsori şi depuneri de zăpadă în zona de munte și intensificări ale vântului, jandarmii montani hunedoreni își vor intensifica activitatea și sunt pregătiţi să intervină atunci când situaţia o va impune.  La altitudini de peste 1.400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla tare cu viteze de 80…100 km/h, pe creste, viscolind zăpada. În acest interval vremea se va răci accentuat.

Jandarmii montani recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător și să nu se aventureze pe traseele montane, încercând să rămână în zona cabanelor. În cazul sunteți nevoiți să meargă în zona montană să aleagă un traseu mai puțin dificil și străbătut frecvent de alte persoane. În cazul apariţiei unor dificultăţi pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, să încerce să se retragă la cea mai apropiată cabană, dacă cunosc zona.

Dacă v-ați rătăcit apelați numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita intervenția jandarmilor montani și încercați să oferiți date cât mai precise despre locul în care vă aflați, itinerariu parcurs, starea de sănătate, precum și alte informații solicitate de echipele de intervenție.

[slideshow_deploy id=’43281′]