Examen pentru profesori

82 de candidați susțin, astăzi, examenul de definitivare în învățământ, la nivelul județului Hunedoara. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ se desfășoară, joi, începând cu ora 10,00, în 42 de centre de examen (câte unul în fiecare județ și în municipiul București).

“Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Examenul certifică şi faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice”, arată comunicatul Ministerului Educației.

Primele rezultate vor fi afişate marți, 25 aprilie, la centrele de examen. Contestaţiile vor fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afişarea rezultatelor, şi 26 aprilie. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul examenului duminică, 30 aprilie. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limită data de 22 mai. Sunt așteptați să participe cei 6.417 candidați care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legislația în vigoare. În această sesiune, examenul naţional pentru definitivare în învăţământ se organizează la 90 de discipline.

[slideshow_deploy id=’27028′]