Deva, gazda unor importante olimpiade școlare naționale

olimpiadadeva2Municipiul Deva găzduiește, în perioada 19 – 22 aprilie 2017, Olimpiada Națională de Limba și literatura română – nivel gimnazial și Olimpiada Națională Lectura ca abilitate de viață – nivel I și nivel II.

Cele două competiții școlare sunt organizate în acest an de Ministerul Educației Naționale împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Deschiderea olimpiadelor naționale a fost marcată printr-un eveniment festivă care a avut loc la Teatrul de Artă din Deva. Cu acest prilej participanții la competiția școlară de limba și literatura română, elevi și profesori din întreaga țară, dar și din Republica Moldova au avut parte de un regal artistic de excepție, dar și de cuvinte de bun venit și de încurajare din partea gazdelor, a conducerii ISJ Hunedoara și a Președintelui Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora.

Cele două competiții reunesc elevi de excepție de nivel gimnazial, confirmând, încă o dată, pasiunea și performanța tuturor celor implicați.

”Mulțumim pentru sprijin și prezență reprezentanților instituțiilor și autorităților publice județene și locale și transmitem tuturor elevilor participanți mult succes”, a declarat prof.dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara.

olimpiadadeva1

[slideshow_deploy id=’13837′]