Trei noi proiecte educaționale dedicate elevilor hunedoreni

cjelevi2Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara, ïn parteneriat cu Inspectoratul Scolar Județean Hunedoara a lansat joi, 13 aprilie 2017, trei noi proiecte pentru elevii hunedoreni, în cadrul unui eveniment public organizat la sediul ISJ Hunedoara.

La acest eveniment, alături de conducerea Inspectoratul Scolar Județean Hunedoara, au participat și reprezentanții elevilor: Costescu Anastasia elevă la Colegiul Național „Decebal” Deva, Crișmar Ioana elevă la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, Adam Bogdan elev la ColegiulTehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria, precum și personalități ale vieții publice hunedorene, precum Fabius Kiszely – prefectul judeţului Hunedoara sau comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru – inspector şef al IPJ Hunedoara.

Programul „ASER-Acum și Elevii Reacționează” cuprinde trei activități menite să conștientizeze, informeze elevii despre importanța lor în societate, precum și despre drepturile și îndatoririle beneficiarilor primari ai sistemului de învățământ. Mai mult, prin aceste proiecte (concurs de creații literare, dezbateri, ateliere pentru orientarea în carieră) dorim să evidențiem opinia elevilor asupra sistemului actual educațional românesc. 

cjelevi4

Proiectul „SInGUR PE NET?!” este un proiect care a reușit să atragă atenția autorităților județene, fapt care simbolizează asumarea angajamentului de a preveni pericolele din mediul virtual. Este un subiect foarte abordat în această perioadă, implicarea tuturor este motivată de faptul că toate aceste pericole, riscuri, violențe online se propagă în rândul elevilor. Scopul acestui proiect este de a-i preveni și de a-i conștientiza pe elevi cu privire la partea negativă a mediului virtual.

Proiectul „League of Legends” este unul dorit de elevii hunedoreni. Peste 500 de elevi sunt așteptați să participe la acest concurs care este un exemplu de bune practici în relație cu proiectul „SInGUR PE NET?!”.

„Remarcăm în ultima perioadă o nevoie stringentă a tinerilor de a contura politici care să combată riscurile la care sunt expuși, dar și activități care îi pot dezvolta personal, care să îi responsabilizeze și care să îi implice activ în societate” a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor, Anastasia Costescu.

cjelevi3

[slideshow_deploy id=’13837′]