Fotbal. Inter Petrila la cinci puncte de următoarea clasată în campionatul județean Hunedoara

Etapa cu numărul XVI a campionatului județean de fotbal Hunedoara aduce un avantaj de cinci puncte liderei, Inter Petrila, în clasamentul Ligii a IV -a, după victoria cu 1 – 6 obținută în deplasare pe terenul „Știința” Petroșani. Hercules Lupeni nu reușește să treacă de „puntea suspinelor” la Hunedoara. „Jiul” Petroșani, surpriza etapei.

O victorie importantă pentru petrileni obținută în partida de sâmbătă, chiar dacă s-ar putea cataloga ca fiind un meci ușor, Universitatea Petroșani nemaifiind demult o piedică pentru adversare. În schimb, Inter Petrila își adaugă în vistierie încă trei puncte ceea ce le conferă un avantaj frumos în clasament, pe fondul eșecului de la Hunedoara a urmăritoarei „Hercules”. Scorul etapei este obținut tot în această partidă de la Petroșani, 1 – 6 (1 – 2), repriza secundă venind cu o avalanșă de goluri din partea petrilenilor chiar din primele minute ale startului.

Cea mai așteptată partidă a acestei etape a fost cea de pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, unde CS Hunedoara primea vizita campioanei ediției precedente a campionatului județean de fotbal, „Hercules” Lupeni. Un meci al orgoliilor de care lupenenii nu au putut beneficia, învinși fiind cu scorul de 3 – 1, așa cum spuneam, hunedorenii fiind o „punte a suspinelor” pentru fruntașele clasamentului. Astfel, „Hercules” Lupeni pierde teren în lupta pentru promovare, distanțându-se la cinci puncte de lideră.

Două partide au avut rezultate surpriză în această etapă a returului. Tot la Petroșani, de data aceasta pe stadionul „Jiul” din municipiul Văii Jiului, jiuliștii obțin o victorie fabuloasă și surprinzătoare în același timp, dat fiind faptul că au avut ca adversari „Victoria” Călan. Cu scorul de 2 – 0 obținut de petroșeneni, aceștia mai urcă o treaptă în clasamentul etapei cu numărul XVI, la 14 puncte distanță de următoarea clasată. Surprinzător a fost și scorul de la „Aurul” Brad, acolo unde „Retezatul” Hațeg reușește să smulgă doar un punct (1 – 1) în deplasarea de sâmbătă.

Victorie clară a Certejului pe terenul de la Uricani, unde echipa „Minerul” din localitate mai punctează un eșec în partida cu „Aurul” Certej (0 – 5).

Rezultatele și Clasamentul etapei nr. XVI

La închiderea ediției a mai rămas de jucat partida dintre „Șoimul” Băița și „Metalul” Crișcior, meci contând pentru etapa XVI a Ligii a IV -a. După rezultatul acestei partide pot exista modificări în clasamentul final, victoria șoimilor putându-i aduce pe poziția a patra, la egalitate de puncte cu Hațegul, foarte aproape de podiumul clasamentului.

Etapa viitoare, nr. XVII

[slideshow_deploy id=’19661′]