Campanie pro vaccinare și la Spitalul de Urgență Petroșani

 

Acțiunea este organizată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara prin Compartimentul Evaluarea, Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate șI se înscrie în campania ,,Săptămâna Europeană a Vaccinării“. La Petroșani vor fi distribuite pliante în Sectiile de Obstretică– Ginecologie , Maternitate şi Pediatrie în data de 25 aprilie.

Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional pentru Europa al OMS şi implementată de Statele Membre ale Regiunii europene. Scopul este de a creşte gradul de conştientizare al populaţiei în privinţa importanţei vaccinării, şi de a creşte acoperirea vaccinală; accentul este pus pe activităţile destinate populaţiilor vulnerabile. ”Prin mesajul ”Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieţii”, Campania SEVS 2017 îşi propune sensibilizarea populaţiei în privinţa importanţei imunizării pe tot parcursul vieţii. (…) În mod ironic, faptul că vaccinarea a făcut ca multe boli infecțioase să fie rare sau aproape dispărute, poate duce la o anumită opinie a părinților şi a cadrelor medicale, și anume că vaccinurile nu mai sunt necesare. (…)Factorii de decizie politică trebuie să înţeleagă importanţa vaccinării pe tot parcursul vieţii şi necesitatea de a asigura vaccinuri pentru persoanele de toate vârstele. Sprijinul politic puternic pentru vaccinare trebuie menţinut, altfel Europa riscă reapariţia bolilor foarte contagioase care duc la îmbolnăviri, dizabilităţi şi decese, care vor pune o povară considerabilă asupra sistemelor de sănătate.

Epidemiile recente subliniază responsabilitatea regională care este, de fapt, a noastră, a tuturor, de a menţine sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare”, arată DSP Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’36591′]