Peste 600 de petrileni au beneficiat de facilități fiscale

Administrațiile locale pot acorda beneficii fiscale unor categorii de contribuabili. La Petrila, peste 600 de persoane au plătit impozit mai mic sau nu au plătit deloc. Veteranii de război și revoluționarii au fost scutiți de la plata taxelor și impozitelor locale.

 

“Persoanele veterane de război șI văduvele veteranilor de război șI persoanelor persecutate politic în perioada regimului communist (scutire 100% la plata impozitului pe clădiri șI pentru impozitul pe terenul afferent, precum șI la plata impozitului pe un singur autoturism) au beneficiar de această facilitate 23 de persoane. Persoane “eroi ai Revoluției din Decembrie 1989” (scutire 100% la plata impozitului pe clădiri și pentru impozitul pe terenul aferent, precum și la plata impozitului pe un singur autoturism) au beneficiat de această facilitate 2 persoane”, arată raportul Primăriei Petrila.

Tot de o scutire de 100% la plata impozitului au beneficiat și 341 de persoane cu grad de handicap grav sau accentuat și cele cu invaliditate. Sunt contribuabili care au beneficiat de o scutire de 50 de procente la plata taxelor și impozitelor locale.

“S-a aprobat în anul 2016 pentru persoanele fizice ale căror venituri lunare sunt mai miic decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social, o reducere a impozitului pe clădiri șI teren de 50%. De această facilitate au beneficiat 284 de persoane, precum și facilități, conform prevederilor legale pentru 3 persoane juridice”, mai arată raportul.

653 de contribuabili petrileni au beneficiat în cursul anului 2016 de facilități fiscale.

[slideshow_deploy id=’27028′]