Artiștii Cercului de artă de la Clubul copiilor Petrila expun în ”Cetatea Unirii”

expo contur - CopyBiblioteca județeană ”Lucian Blaga” din Alba Iulia este, în aceste zile, gazdă a expoziției de artă plastică a tinerilor artiști de la Cercul de artă al Clubului Copiilor din Petrila.

Expoziția ”Contur”, pe care biblioteca județeană o găzduiește începând cu luna aprilie, este rezultatul taberei de artă platică cu numărul șase, tabără organizată de profesorii Cipriana Chința, Ana-Maria Biro și Radu Chința de la Clubul Copiilor din Petrila.

„Avem bucuria să fim găzduiți, în aceste zile, cu expoziția noastră intitlată ”Contur” în Cetatea Unirii de la Alba Iulia. Am vrut să transmitem generaţiei 2016 ideile îmbrăţişate acum peste un secol de impresioniști, expresioniști şi de pointiliști. Aceștia au descompus realitatea și au reconstituit-o apoi din puncte. Suntem onorați de invitația pe care am primit-o pentru a realiza această expoziție la Alba Iulia și sperăm că lucrările micilor artiști petrileni vor fi apreciate de publicul iubitor de artă din acest important oraș al României”, a declarat prof. Radu Chința,  directorul Clubului Copiilor din Petrila.

Expoziția ”Contur” a Clubului copiilor din Petrila este prezentată cu sprijinul Consiliului Județean Alba, Fundației Culturate ”Ianza Art Inter-Cultural” din Valea Jiului și al Bibliotecii județene ”Lucian Blaga” din Alba Iulia.

expo contur

[slideshow_deploy id=’19661′]