De la 1 iulie 2017, spor de 40% la salariu pentru polițiștii care lucrează peste program. Cât va câștiga un agent principal sau un ofițer specialist

Duminică, la o televiziune națională, ministrul de Interne Carmen Dan a dat asigurări că salariile polițiștilor se vor mări de la 1 iulie și a dat și exemple în acest sens.

Oficialul a spus că personalul din structurile subordonate ministerului, care asigură continuitate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în afara programului normal de lucru, va beneficia de un spor de 40% la salariu.

Carmen Dan a dat ca exemplu poliţiştii din mediul rural, care sunt nevoiţi uneori să intervină şi după terminarea orelor de program.

”Spre exemplu, un agent principal cu spor de fidelitate de 15%, are salariu de funcție 1676, de la 1 iulie va avea 1760, deci un plus de 84 de lei. Un ofițer specialist, cu salariu de 3279, va avea de la 1 iulie 3.443 lei, deci un plus de 164 de lei”, a explicat ministrul de Interne Carmen Dan, duminică, la emisiunea Subiectiv.

Ministrul de Interne a explicat, însă, că odată cu intrarea în vigoarea a Legii salarizării, ”se vor rezolva lucrurile, se vor reduce inechitățile”.

Sursa: stiripesurse.ro