La Sarmisegetusa Regia va fi amplasat, la nevoie, un echipaj medical pregătit să acorde ajutor turiștilor ce vin în număr tot mai mare în vizită la cetățile dacice

Numărul turiștilor ce sosesc la Sarmisegetusa Regia din toata țara pentru a vizita capitala statului dac este în continuă creștere.

Doar ieri, 1 Mai, s-a preconizat un aflux mare de vizitatori, de peste 1.000 de persoane, motiv pentru care inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, lt.col. Viorel Demean a dispus dislocarea unui echipaj SMURD la intrarea în sit.

„Această decizie s-a luat și din cauza faptului că cea mai apropiată resursă medicală se află în municipiul Orăștie, situat la peste 40 de kilometri de Sarmisegetusa Regia. Mai mult, în zona cetății dacice nu există semnal la telefoanele mobile, motiv pentru care solicitarea, la nevoie, a unui echipaj medical se realizează cu mare dificultate și întârziere.

Această misiune la Sarmisegetusa Regia este o premieră însă, în viitor, în zilele în care se anticipează prezența unui număr mare de turiști va fi amplasat un echipaj de prim ajutor pregătit să acorde asistență medicală oamenilor ce vin în număr tot mai mare în vizită la cetățile dacice” au declarat reprezentantii ISU Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’19661′]« (Știre anterioară)