De ”Ziua Națională a Inimii”, hunedorenii își pot măsura tensiunea arterială

Bolile de inimă și cele asociate acestor afecțiuni fac ravagii printre locuitorii județului Hunedoara, iar Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara a demarat o campanie de informare de ”Ziua Națională a Inimii”.

În urma acțiunii se urmărește conştientizarea indivizilor, comunităţilor şi decidenţilor politici în privinţa repercusiunilor importante ale satisfacţiei vieţii asupra sănătăţii şi longevităţii. ” În Europa, dintre  factorii de risc privind stilul de viaţă, se consideră că alimentaţia are cea mai mare contribuţie la decesul prin boli cardiovasculare (BCV), în timp ce hipertensiunea arterială (HTA) este cel mai important dintre factorii de risc biologici (urmat de colesterol, obezitate şi diabet). (…) În România, ca şi în alte ţări, satisfacţia vieţii are efecte pozitive asupra sănătăţii cardiovasculare, chiar dacă deocamdată relaţia reciprocă – legând  morbi-mortalitatea BCV de insatisfacţia vieţii – este mai bine studiată. În privinţa creşterii satisfacţiei vieţii în ţara noastră, la îndemâna promotorilor sănătăţii sunt acţiunile ţintind creşterea suportului social, încurajarea alegerii libere în viaţă şi a generozităţii, precum şi conştientizarea rolului individual şi comunitar în controlul corupţiei”, spun reprezentanții DSP Hunedoara. Acțiunile derulate la nivelul județului cu ocazia Campaniei „Ziua Naţională a Inimii” au loc astăzi și mâine în Amfiteatrul Spitalului Municipal Dr.Al.Simionescu Hunedoara și la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara (zona pietonală), unde se va măsura tensiunea arterială persoanelor care doresc să-şi cunoască valorile tensiunii arteriale şi se vor distribui materiale cu caracter informativ–educativ.

În județul nostru, în anul 2016, în evidențe figurau peste 33 de mii de persoane cu afecțiuni ale inimii și s-au înregistrat peste 140 de cazuri noi de infarct miocardic.

[slideshow_deploy id=’36590′]