Comisar Traian Berbeceanu: „Va veni vremea dezvăluilor, curând!” Mai multe persoane ar fi implicate în conspirația dirijată împotriva acestuia

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba,  a fost achitat în anul 2016, de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

În schimb, magistrații de la ÎCCJ i-au condamnat pe autorii conspirației dirijate împotriva celebrului comisar, cu pedepse între doi și șapte ani de închisoare cu executare.

Astfel, fostul șef al DIICOT Alba, procurorul Ioan Mureșan, a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu, procurorul Nicolae Cean, de la Parchetul Alba, a primit doi ani cu executare pentru complicitate, iar ofițerul Alin Munteanu, de la BCCO Alba, s-a ales cu patru ani cu executare. Decizia nu este, însă, definitivă.

Întrebat dacă ar fi vorba de mai multe persoane implicate în conspirația dirijată împotriva domniei sale, în afara celor trei deja condamnate, acesta a dat un răspuns afirmativ. Mai mult, el a avertizat că, în curând, va veni vremea dezvăluilor.

„Evident, da. Însă, la acest moment, nu pot sa vorbesc suplimentar. Însă o să vină vremea, curând”, a declarat Traian Berbeceanu.

Dacă soluția dată în primă instanță de către ÎCCJ se va păstra și după rejudecare, celebrul comisar va fi despăgubit pentru ceea ce i s-a întâmplat – bani pe care acesta a specificat că îi dorește de la inculpați, nu de la statul român.

bugetul.ro

[slideshow_deploy id=’19661′]