Proiect pentru tinerii liceeni

 

Școala mai aproape de liceeni. Acest lucru și-l propun reprezentanții Colegiului Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani care vor să implice liceeni în activități care răspund preocupărilor lor. Școala nu trebuie să fie un mediu rigid, iar acest lucru l-au înțeles și cadrele didactice ale unității de învățământ care vor să atragă un număr cât mai mare de elevi. În acest sens, la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 6-7 mai, 13 mai,  va fi organizat proiectul LiceEniada, eveniment susținut financiar de municipalitatea de la Petroșani.

“Acest proiect a apărut din ideea de a strânge laolaltă elevi de la toate liceele din Valea Jiului pentru a participa la diverse activități și este gândit ca o soluție la programul “Școala altfel”. Se dorește, ca prin acest proiect, să fie atrași atât profesorii cât șI elevii, de la toate liceele din zona noastră, în acțiuni interesante și antrenante. De asemenea, proiectul îșI propune creșterea gradului de implicare a elevilor șI profesorilor din liceele din Valea Jiului în programul “Școala altfel”, urmărindu-se atragerea elevilor de liceu în activitățI care răspund preocupărilor lor, pentru valorificarea talentelor șI abilităților acestora în diverse domenii. Printre obiectivele proiectului se numără: conștientizarea importanței lucrului în echipă, dezvoltarea spiritului de competiție și de fair-play în rândul participanților, informarea elevilor asupra avantajului activității de voluntariat, despre posibilitățile de implicare civică și socială în comunitatea locală”,  spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat alocarea sumei de 1.200 de lei pentru susținerea proiectului. Elevii participanți vor primi cupe, diplome și medalii, dar totodată vor avea posibilitatea de a-și valorifica abilitățile creative.

[slideshow_deploy id=’27028′]



(Următoarea știre) »