10.000 de turiști în 4 luni

 

În primele patru luni ale acestui an, Cetățile Dacice de la Sarmisegetusa Regia au fost vizitate de peste 10.000 de turiști. Numărul celor care au vrut să descopere istoria județului Hunedoara a crescut cu peste 140 de procente.

“Ȋn perioada ianuarie-aprilie 2016 au fost înregistraţi 4.100 de turişti, iar în aceeaşi perioadă a anului 2017 numărul acestora a crescut la 10.100 de turişti, adică o creştere procentuală de 146,3% faţă de anul precedent”, arată cei de la Agenția de Dezvoltare Economico-Socială din Hunedoara.

 

 

Reprezentanții ADEH susțin că numărul mare de vizitatori se datorează promovării intense, prin intermediul târgurilor de profil.

 

“Creşterea s-a datorat bunei administrări a sitului, drumului de acces, expoziţiei „Sarmizegetusa Regia, inima aurului dacic” de la poalele Dealului Grădiştii, dar și Târgurilor de Turism ale României din lunile noiembrie 2016, respectiv februarie 2017, unde cetatea dacică a fost prezentată şi promovată de către echipa Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului Hunedoara”, mai arată cei de la ADEH.

Cetățile de la Sarmisegetusa au fost vizitate, la sfârșitul săptămânii trecute, și de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm.

[slideshow_deploy id=’13835′]