Oaspeți cu ștaif, astăzi, la Primăria Petroșani

evrei cu TIRDespre Valea Jiului se spune că este una dintre regiunile europene care, de-a lungul istoriei, a constituit cel mai torelant creuzet multietnic și multireligios, fiind un exemplu în acest sens pentru întreaga lume. Printre comunitățile care au avut un rol însemnat în dezvoltarea Văii Jiului s-au numărat, fără tăgadă, reprezentanii comunității evreiești. La Petroșani, aceasta a fost una dintre cele mai bine definite și mai implicate în viața orașului, în toate etapele de dezvoltare a acestuia.

Chiar și așa, pentru mulți cetățeni din Petroșani, prezența inedită a unor turiști evrei pe străzile din Petroșani a părut pe cât de insolită, pe atît de fascinantă, dat fiind ținuta definitorie afișată de aceștia. Grație primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, am aflat că distinșii oaspeți nu sunt turiști oarecare, iar legăturile lor cu Petroșaniul sunt adânc înrădăcinate în timp, dar și în viața publică a comunității noastre.

”Azi am avut plăcerea să îi am ca oaspeţi pe cei din familia WEIZEL din New York. Sunt originari din Petroşani, trăiesc la New York şi au venit să aducă un omagiu rudelor care sunt îngropate aici. Am fost plăcut surprins de poveştile lor de viaţă, dar şi să aflu că sunt rude cu regretatul Carol Schreter. Le-am transmis cele mai bune gânduri şi că, ori de câte ori vor veni la Petroşani, vor fi primiţi cu braţele deschise”, a descris primarul Tiberiu Iacob Ridzi întâlnirea cu distinșii săi oaspeți.

[slideshow_deploy id=’24093′]