Acord de colaborare pentru educație teatrală și management cultural

acord1Astăzi, 11 mai, la sediul Prefecturii Hunedoara, reprezentanți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, Colegiului Național Decebal Deva și Asociațiației Culturale DevART au semnat un parteneriat menit să inițieze relații de cooperare și colaborare între aceste instituții.

Acordul de colaborare a fost semnat în prezența prefectului județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, de Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, prof. univ. dr. Ion Tomuș, reprezentantul Departamentului de Artă Teatrală al Facultății de Litere și Arte din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, prof. dr. Marin Florin Ilieș, directorul Colegiului Național Decebal Deva și Nicolae Gavrea, Asociația Culturală DevART Deva.
Scopul acțiunilor comune este de a maximiza oportunitățile pentru publicul format din elevi și cadre didactice, în același timp, recunoscând standardele de asigurare a calității. De asemenea, se dorește și promovarea instituțională a Departamentului de Artă Teatrală al Facultății de Litere și Arte din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin programele de studiu pe care acesta le oferă.

Modalitățile de colaborare vor include printre altele:
– workshopuri în instituțiile de învățământ aflate în subordinea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara;

– prezentarea publică de către Teatrul Național Radu Stanca și de către Departamentul de Artă Teatrală a unor spectacole realizate în coproducție, a unor spectacole-lectură din dramaturgia contemporană, a unor conferințe destinate elevilor și corpului profesional în instituțiile de învățământ aflate în subordinea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

– înființarea unei trupe de teatru de liceu în una din instituțiile de învățământ aflate în subordinea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara și coordonarea acesteia de către Departamentul de Artă Teatrală;

– vizitarea periodică a spațiilor de învățământ și creație artistică ale Departamentului de Artă Teatrală de către elevi din instituțiile de învățământ aflate în subordinea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’20328′]