Protest spontan la SE Mintia

Angajații au declanșat un protest spontan și au refuzat să intre în schimb. Oamenii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă.

”Timp de doi ani, din lipsa banilor, angajatorul nu le-a mai asigurat salariaților din camera de comandă echipamentul de protecție, iar oamenii și l-au cumpărat pe banii lor. În același timp, fosta conducere a termocentralei a operat tot felul de majorări salariale, dar și angajări pe criterii politice. Oamenilor li se spune că nu sunt bani, în timp ce pentru alte angajări se găsesc fonduri”, spun liderii sindicali. Angajații din tura de dimineață au cerut conducerii termocentralei și o întâlnire cu directorul general al CEH, însă acesta ar fi refuzat o discuție cu protestatarii, până vineri. Situația termocentralei va fi prezentată și Ministerului Energiei, sindicatul solicitând ca un reprezentant al instituției să vină la Mintia.

”Oamenii cer o regularizare a salariilor — mulți dintre protestatari având acum minim pe economie, măsuri de protecție socială în caz de disponibilizări și o schemă de sprijin pentru ce va rămâne funcțional din Mintia. Practic, oamenii vor să știe ce se va întâmpla, în continuare, cu termocentrala Mintia”, a spus liderul sindical, Ciprian Iștoc.

Activitatea din camera de comandă a termocentralei Mintia este asigurată în acest moment de angajații din tura de noapte, care mai pot rămâne la serviciu timp de maximum patru ore. După orele prânzului, conducerea termocentralei va trebui să găsească o soluție.

[slideshow_deploy id=’36591′]