”Țara lui Gufi” deschide Festivalul Național de Umor ”Liviu Oros”!

Devenii sunt invitați vineri, 12 mai 2017, la ora 18.00, la Teatrul de Artă, la premiera spectacolului ”Țara lui Gufi”, de Matei Vișniec, în intepretarea trupei “Pro Scenium” a Centrului Cultural “Drăgan Muntean” Deva.

“Ţara lui Gufi” este o ţară a orbilor, condusă de un văzător în preajma căruia stă un chior. Gufi şi-a obligat supuşii să nu vadă, pretinzând că astfel sunt feriţi de deziluzii.

Ca să-şi constrângă poporul la orbire, suveranul a desfiinţat culorile. În ţara lui totul e gri – şi în exterior, şi în sufletul oamenilor. Dictatorul spune că “Orbii sunt cei mai fericiţi dintre oameni. Nu-şi bat capul cu nimic. N-au de umblat, n-au de alergat, n-au de întrebat!”.

Eliberarea din „îngrădirile” regimului totalitar vine de la ”lumină”. Orbii ţinuţi în neştiinţă o viaţă se deşteaptă când percep culorile. Văzătorul este capturat şi tras la răspundere pentru tăinuirea frumuseţilor din jur. În final, este abandonat şi se stinge în tragicul provocat chiar de legile după care şi-a condus supuşii.

Piesa lui Matei Vişniec deschide ediția din acest an a Festivalului Național de Umor ”Liviu Oros”. Intrarea la spectacol este liberă.

[slideshow_deploy id=’36590′]