15 ani s-au scurs de la tragedia de la Mina Vulcan

15 ani au trecut de la tragedia care a îndurerat Valea Jiului. 10 mineri și-au pierdut viața în accidentul de muncă de la Mina Vulcan din anul 2002. la unitatea minieră a avut loc un eveniment comemorativ.

„Lucram la acea dată la altă mină. Nu eram la Vulcan și m-am cutremurat ca orice om din Valea Jiului, dar și din țara asta, când aude de asemenea evenimente. Am fost de-a dreptul șocați de amploarea evenimentului și de numărul celor decedați. Să nu uităm că, în afară de cei decedați, au fost și alți colegi accidentați. Să nu uităm de efectul pe care l-a avut asupra tuturor celor care lucrau atunci la mină, asupra familiilor lor, asupra creșterii gradului de îngrijorarea al celor care aveau pe cineva în familie, care lucra la mină! Nu trebuie să uităm nimic”, a spus Viorel Stancu, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

În 15 mai 2002 – în urma unei explozii zece mineri și-au pierdut viața și alți patru au fost răniți, la mina Vulcan. Câțiva au rămas blocați în subteran fiind dați dispăruți, iar cadavrele lor au fost scoase în decurs de câteva zile din minã.

[slideshow_deploy id=’13837′]

 



(Următoarea știre) »