Furt din locuință la Petroșani

În data de 13.05.2017, la ora 23:00, Poliţia Municipiului Petroșani a fost sesizată telefonic de către un bărbat din Petroşani,  despre faptul că persoane necunoscute s-au prezentat la locuința părinților săi recomandându-se ca fiind reprezentantele unui lanţ de magazine și au sustras o sumă de bani.

În urma solicitării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit că, în data de 13.05.2017, în intervalul orar 12.30 – 13.00, la domiciliul celor doi petroşăneni, ambii în vârstă de 80 de ani, s-au prezentat două tinere care s-au recomandat ca fiind „din partea” unui lanţ de magazine și au comunicat că doresc să le prezinte produsele pe care le comercializează magazinul respectiv (detergenți, deodorante etc.), acestea fiind invitate în bucătăria locuinței, pentru prezentarea produselor. La scurt timp, una dintre cele două persoane, sub pretextul că merge să mai aducă și alte produse, a părăsit bucătăria și, profitând de vârsta înaintată și neatenția persoanelor vătămate, a sustras dintr-un dulap situat în sufrageria locuinței 16.100 lei şi  50 de euro.

 

În cauză, poliţiştii au  întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunii de furt calificat şi au demarat cercetări în vederea identificării persoanelor suspecte şi a  recuperării  prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să fiți precauți în cazul în care la ușă dvs. se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că sunt de la companiile de utilități ( gaz, curent, primărie, cablu TV, etc.) sau care pretind a fi reprezentantele unor supermarketuri ce oferă (gratuit) produse, sau prezintă diverse promoții. Nu permiteți accesul acestor persoane în locuință, sau dacă totuși o faceți, nu le lăsați nesupravegheate nici măcar pentru o perioadă scurtă;

Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoanele străine aflate în scara blocului, alertați vecinii și anunțați imediat poliția.

[slideshow_deploy id=’19661′]