Proxeneți „săltați” de DIICOT Hunedoara

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara și  procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au efectuat 5 percheziţii la locuinţele a 4 persoane din Hunedoara bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. Anchetatorii spun că gruparea a exploatat sexual mai multe tinere pe care le obligau să se prostitueze în Vâlcea, Alba și Reșița. 
  „Din anchetă au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, fiecare din membrii grupului infracţional având sarcini clare în gestionarea activităților infracţionale, a banilor obţinuți, supravegherii şi transportului tinerelor ce practicau prostituţia, închirierii de apartamente ori promovării anunțurilor online.
Până la acest moment, au fost identificate 8 tinere de la care cei 4 încasau în totalitate sau parţial banii obţinuți.
 
Membrii grupului închiriau apartamente, de regulă pe numele unor persoane de sex feminin, pentru a nu se atrage atenţia asupra lor şi pentru a încerca disimularea legăturii între ei şi tinere.
 
Au fost descoperite 5 apartamente în municipiul Deva, un apartament în municipiul Alba-Iulia, 2 în municipiul Reşiţa şi un apartament în municipiul Râmnicu-Vâlcea”, spun anchetatorii. Cei patru suspecți au fost duşi de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara pentru audieri și urmează să se decidă dacă se va cere arest preventiv în cazul lor.